Treningsmotivasjon

Våre tips for treningsmotivasjon

Sliter du med å motivere deg til å trene? Da er du ikke alene. Det er alltid vanskelig å begynne med gode vaner. Dessverre betyr også det at det er fort gjort å begynne med dårlige vaner. Det blir skadelig i lengden om man kun har dårlige vaner som å spise junk food, godteri og ligge i sofaen og se på netflix når man ikke har noe annet å finne på.

Det kreves rett og slett en del ekstra energi, viljestyrke og disiplin å skape seg gode vaner. Man må bestemme seg for å begynne og deretter fortsette på samme måte en god stund. Etter hvert kommer det til å bli lettere og lettere for hver dag til det har blitt nettopp en vane. Dette kan også sammenfattes som “motivasjon”, og i dette innlegget skal vi fokusere spesifikt på Treningsmotivasjon.

Våre tips for treningsmotivasjon

Alle mennesker i dagens moderne samfunn har nok forstått hvor viktig det er å trene. Kroppene våre er ikke skapt for en stillesittende livsstil. Her kommer noen konkrete tips for hvordan du kan motivere deg til å ta tak i treningen.

#1 Les fakta og forskning om helsemessige fordeler med trening

Om man ikke forstår hvorfor det er så bra å trene kan det være vanskelig å motivere seg. Mange tror det først og fremst handler om det fysiske, men også hjernen får det mye bedre til og med kun ved å gå turer. Kanskje du har sett SVT-programmet “Din Hjärna” med Anders Hansen, overlege i psykiatri? Der går han igjennom hvordan man husker bedre, blir smartere, mer konsentrert og tåler stress bedre av kun en gåtur på 45 minutter tre ganger i uka. Til og med trening på en stepkasse gir god effekt på dette området.

Videre er det selvfølgelig også en helsemessig fordel med annen trening som styrketrening eller cardio, som løping, sykling, svømming osv.

#2 Sett opp mål

sette mål med treningen

Noe som er blitt bevist å være motiverende er å sette seg mål. Det gjelder ikke bare trening, men stort sett alt i livet. Det er mye artigere å trene om man har et spesifikt mål i sikte. Det man bør tenke over når man setter seg et mål er at det må være utfordrende, målbart, har en satt deadline, og at det er nedskrevet.

#3 Ha det gøy!

Sist men ikke minst bør du finne en treningsform som du synes er artig. Det sier seg litt selv, men det er mange som trener noen de synes er ordentlig kjedelig, bare for å trene. Da er risikoen stor for at de slutter etter kun noen uker. Om du synes det er kjedelig å bare drive med løpetrening kan du kanskje teste en ball- eller rekkert-sport i stedet?

Lykke til og kjør hardt!

Fordeler med å trene hjemme

Å trene på et treningssenter eller utendørs kan definitivt være gøy og varierende, men det er mange store fordeler med å trene hjemme også! 

Med hjelp av en stepkasse kan du enkelt få en god og effektiv treningsøkt i hjemmets ro. I dette innlegget kommer vi kort til å liste opp noen fordeler med å trene hjemme! 

Du sparer masse tid! 

Spare tid ved å trene hjemme

Tid er penger som man pleier å si, men det kan også vær mer enn det. Det tar ofte ekstra lang tid om man vil trene på et treningssenter eller et annet sted. Har man en ordentlig lang reisevei til treningen kan man miste flere timer hver eneste uke. Det er tid man kunne ha brukt på artigere og mer givende ting. Både å “tjene penger” og omgås nære og kjære, ting som virkelig betyr noe! Har du da for eksempel en stepkasse i skapet kan du hente den fram og være i gang med treningen på ett minutt, bra, ikke sant? 

Du slipper å pynte deg eller tenke på hvordan du ser ut! 

Hvordan man ser ut er veldig viktig for mange, og mindre viktig for andre. Men uansett så bryr alle seg til en viss grad. Du reiser nok ikke på treningssenteret i kjedelige, ekle eller møkkete klær? Har du ikke rukket å dusje på en stund kvier du deg kanskje for å reise på et treningssenter (selv om du kommer til å bli fort svett der). 

Da er det fint å kunne trene i fred og ro uten å trenge å bekymre deg over hva andre mener. Du slipper å bekymre deg for alle blikk du får, enten de er positive eller negative! 

Du kan spare penger! 

Spare penger ved å trene hjemme

Avhengig av hva du vil trene kan du definitivt spare penger ved å trene hjemme. Mange medlemskap og andre treningsavgifter koster flere hundrelapper i måneden. Kjøper du i stedet gjennomtenkt og prisverdig treningsutstyr til hjemmet, som for eksempel en stepkasse, er det kun en engangskostnad. Medlemskap og lignende fortsetter å bli trukket hver måned, og i lengden blir det snakk om ganske mye penger. 

Med hjelp av en enkel kalkulator ser man hvor fort man tjener inn igjen pengene ved å kjøpe eget treningsutstyr til hjemmet. Man tjener det ofte tilbake igjen innen et år, og det kreves sjeldent mer enn to år. Så er du seriøs med treningen din og vil holde på lenge er det garantert at du vil spare penger på det! 

Skaff deg nå eget treningsutstyr og begynn å lage deg ditt eget treningsstudio hjemme!

Skaff deg nå eget treningsutstyr og begynn å lage deg ditt eget treningsstudio hjemme! Klikk her for å kontakte oss.