Treningsmotivasjon

Våre tips for treningsmotivasjon

Sliter du med å motivere deg til å trene? Da er du ikke alene. Det er alltid vanskelig å begynne med gode vaner. Dessverre betyr også det at det er fort gjort å begynne med dårlige vaner. Det blir skadelig i lengden om man kun har dårlige vaner som å spise junk food, godteri og ligge i sofaen og se på netflix når man ikke har noe annet å finne på.

Det kreves rett og slett en del ekstra energi, viljestyrke og disiplin å skape seg gode vaner. Man må bestemme seg for å begynne og deretter fortsette på samme måte en god stund. Etter hvert kommer det til å bli lettere og lettere for hver dag til det har blitt nettopp en vane. Dette kan også sammenfattes som “motivasjon”, og i dette innlegget skal vi fokusere spesifikt på Treningsmotivasjon.

Våre tips for treningsmotivasjon

Alle mennesker i dagens moderne samfunn har nok forstått hvor viktig det er å trene. Kroppene våre er ikke skapt for en stillesittende livsstil. Her kommer noen konkrete tips for hvordan du kan motivere deg til å ta tak i treningen.

#1 Les fakta og forskning om helsemessige fordeler med trening

Om man ikke forstår hvorfor det er så bra å trene kan det være vanskelig å motivere seg. Mange tror det først og fremst handler om det fysiske, men også hjernen får det mye bedre til og med kun ved å gå turer. Kanskje du har sett SVT-programmet “Din Hjärna” med Anders Hansen, overlege i psykiatri? Der går han igjennom hvordan man husker bedre, blir smartere, mer konsentrert og tåler stress bedre av kun en gåtur på 45 minutter tre ganger i uka. Til og med trening på en stepkasse gir god effekt på dette området.

Videre er det selvfølgelig også en helsemessig fordel med annen trening som styrketrening eller cardio, som løping, sykling, svømming osv.

#2 Sett opp mål

sette mål med treningen

Noe som er blitt bevist å være motiverende er å sette seg mål. Det gjelder ikke bare trening, men stort sett alt i livet. Det er mye artigere å trene om man har et spesifikt mål i sikte. Det man bør tenke over når man setter seg et mål er at det må være utfordrende, målbart, har en satt deadline, og at det er nedskrevet.

#3 Ha det gøy!

Sist men ikke minst bør du finne en treningsform som du synes er artig. Det sier seg litt selv, men det er mange som trener noen de synes er ordentlig kjedelig, bare for å trene. Da er risikoen stor for at de slutter etter kun noen uker. Om du synes det er kjedelig å bare drive med løpetrening kan du kanskje teste en ball- eller rekkert-sport i stedet?

Lykke til og kjør hardt!